Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доналд Тръмп е съгласен на дебат с Камала Харис на 4 септември

03 август 2024, 09:55 часа • 1700 прочитания

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че се е договорил с "Fox News" да дебатира с вицепрезидента на Демократическата партия Камала Харис и сигурен президентски кандидат на демократите на 4 септември. Тръмп обяви новината в своята социална платформа Truth. Засега няма информация дали Харис се е съгласила на дебата.

В съобщението си Тръмп даде подробности за мястото на дебата и модераторите, като заяви, че той ще се проведе пред публика.

Постът на Тръмп се появи часове след като Харис си осигури номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент на партията на изборите през ноември.

Още: Камала Харис включи в предизборния си щаб двама от екипа на Обама

След оттеглянето на Джо Байдън

Снимка: Getty Images

Кандидатурата на Тръмп за Белия дом се преобърна на 21 юли, когато 81-годишният президент Байдън, изправен пред нарастващи опасения за възрастта си и изоставащи резултати в социологическите проучвания, оттегли кандидатурата си и подкрепи Харис. Байдън се оттегли след катастрофалното си представяне в дебатите срещу Тръмп през юни по CNN.

Още: Тръмп обиди Камала Харис и за цвета на кожата (ВИДЕО)

Втори телевизионен дебат между Тръмп и Байдън беше насрочен за 10 септември по телевизия ABC. Очакваше се датата да бъде запазена, когато Харис замени Байдън, но говорителят на Тръмп Стивън Чунг заяви миналата седмица, че е "неуместно" дебат да се насрочва преди Харис да е официално кандидат на демократите, пише БГНЕС.

Още: Безгрешен досега в прогнозите си професор предрече победа на Камала Харис

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес