Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бившата писателка, която осъди Тръмп, иска ново обезщетение за клевета

23 май 2023, 05:44 часа • 1892 прочитания

Бившата колумнистка на американско списание Е. Джийн Карол, на която Доналд Тръмп дължи 5 милиона долара за сексуално насилие през 90-те години на миналия век, за което гражданско жури го призна за виновен, иска ново обезщетение. Тя твърди, че бившият президент я е оклеветил и след присъдата по делото, предаде АФП.

"Тя е откачалка", заяви Тръмп по Си Ен Ен ден след като нюйоркско съдебно жури го призна за отговорен за сексуално насилие и оклеветяване на авторката на списание „Elle“ по-рано този месец.

Тръмп добави, че Карол разказва "измислена история" и че не я познава. Адвокатите на Карол смятат, че тези коментари представляват допълнителни "клеветнически твърдения".

В отговор нейните адвокати подават изменена жалба към делото за клевета от 2019 г., което Карол вече е завела срещу Тръмп - отделно, все още висящо дело, различно от това, което е решено на 9 май.

"Клеветническите изявления на Тръмп след произнасянето на присъдата показват дълбочината на злобата му спрямо Карол, тъй като е трудно да си представим клеветническо поведение, което би могло да бъде по-мотивирано от омраза, зла воля или злоба", се казва в жалбата.

"Това поведение подкрепя присъждането на много значително обезщетение за вреди в полза на Карол, както за да бъде наказан Тръмп, така и за да бъде възпрян от по-нататъшно клеветничество, а също и за да бъдат възпрени други хора да правят същото."

В деня преди предаването на Си Ен Ен жури призна бившия президент за отговорен по гражданско дело за сексуално насилие над Карол, която заяви, че Тръмп я е изнасилил в съблекалнята на универсален магазин в Ню Йорк през 90-те години на миналия век.

Съдебните заседатели отхвърлиха твърдението на Карол за изнасилване, но признаха Тръмп за отговорен за сексуално насилие и последваща клевета, когато я нарече "пълна измамница", след като тя излезе с твърденията си.

Тръмп отрича обвиненията и обжалва решението. От съдебния иск на Карол не може да произтече наказателно дело.

ОЩЕ: Мнение: Как безразличието на Тръмп към Украйна ще повлияе на президентските избори?

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес