Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш топ съветник на Тръмп, който бившият президент помилва, въпреки това може да бъде съден

26 февруари 2021, 09:06 часа • 1770 прочитания

Федералните прокурори в щата Ню Йорк не искат да оттеглят обвиненията срещу Стивън Банън, който беше съветник на 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп, въпреки факта, че беше помилван от тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

През август 2020 г. Банън е обвинен в измами и присвояване. Според прокурорите Банън, в сговор с други лица, е присвоил част от доброволните дарения, събрани от организация с нестопанска цел, за изграждането на стената по границата между САЩ и Мексико.

Преди да напусне президентския пост, Тръмп подписа указ за помилване на повече от 70 души, между които беше и Банън. След това процесът по това дело срещу Банън беше прекратен. В същото време прокуратурата не оттегли официално обвиненията срещу него, въпреки факта, че това е поискано от адвокатите на бившия помощник на Тръмп.

Прокурорите внесоха отговор на искането на адвокатите на Банън в Ню Йорк. В документа се подчертава, че обвиненията срещу Банън не трябва да се оттеглят, въпреки помилването. Прокуратурата подчертава, че официалното присъствие на обвинителен акт, одобрен от съдебни заседатели, може да наложи различни ограничения на Банън. Сред тях са възможни забрани за издаване на определени лицензи и разрешения от властите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес