От 1 февруари започва да функционира кол център за руски туристи

2297
От 1 февруари започва да функционира кол център за руски туристи
Снимка: БГНЕС

От 1 февруари започва да функционира кол центърът за руски туристи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на пресконференция, в която бяха представени резултатите от заседанията на работната група по туризъм, която се проведе в рамките на Българо-руската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество.

"Поех ангажимента по време на моето посещение в Москва миналата година да имаме специален кол център за руски туристи в България. Той вече е факт и от 1 февруари започва да функционира единен телефонен номер – 0 700 20 991. На цената на един градски разговор всеки руски турист може да получи цялата информация, която го интересува за негово предстоящо посещение или посещение в момента на руски език. По този начин отново да предложим максимален комфорт и руският турист ще с чувства спокоен, че престоят му в страната ще премине според неговите очаквания", обясни министър Ангелкова, цитирана от Фокус.

Повече от 60 милиона туристи са посетили Ню Йорк през 2015 г.

Повече от 60 милиона туристи са посетили най-големия град в САЩ - Ню Йорк през миналата година, съобщиха властите в мегаполиса, като оп...

"От 1 до 5 февруари е тестовият период и се надявам след него тази линия да започне да функционира на пълни обороти", допълни тя.

По отношение на облекчените визови режими, тя коментира, че се е стигнало до договореност визите за деца до 16 години, които идват на детски лагери, фестивали, летни училища, да бъда безплатни. "Има специална програма, която готвим с Външно министерство за хора с увреждания и за пенсионери, така че в рамките на възможното ние да облекчим визовите процедури, когато тези туристи посещават фестивали и различни събития", отбеляза министърът на туризма.

"Нашата страна е безопасна и сигурна и ние полагаме всички усилия в тази посока. Ще продължим да вземаме всички необходими мерки, съвместно с руските служби, за да гарантираме максимално комфорта на всички руски туристи, които идват в България", увери още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com