"Продължаваме промяната" опроверга появилия се в медии проектокабинет

10074
"Продължаваме промяната" опроверга появилия се в медии проектокабинет
Снимка: БГНЕС

От "Продължаваме промяната" отрекоха пред Actualno.com да са обсъждани имена от разпространения по-рано днес от OFFNews списък с бъдещи министри.

Това потвърждава информацията на медията ни, че с много от посочените имена не са водени разговори и няма тяхното потвърждение, че са съгласни да участват в подобен кабинет. В него като премиер е посочен Кирил Петков, за министър на финансите - Асен Василев, на правосъдието - Христо Иванов, а на вътрешните работи - Бойко Рашков.

"Изборите за нас още не са свършили, не съм се запознал с публикациите по медиите, има най-различни спекулации. Първо следваме нашата програма и политика, а после ще редим имена спрямо тях", каза пред наш репортер Константин Бачийски, който беше водач на партията в Бургас.

Георги Гьоков от БСП, който също присъстваше в списъка, отрече да му е предлаган поста на министър на труда и социалната политика.  "Към момента няма абсолютно никакви разговори за постове", категоричен той.

Нинова преговаря за управление, но публично атакува Радев и с акцент "Продължаваме промяната"

"Всички знаем как се създаде президентската партия (бел. ред. - "Продължаваме промяната"), как се опита да разбие коалиция "БСП за Бълг...

От своя страна Любомир Каримански от "Има такъв народ" също заяви, че не е получавал предложение за министър на икономиката. "Категорично не са водени такива разговори. В момента така или иначе сме се разбрали, че преди да минат отделните политики, няма да се водят такива разговори", каза от своя страна той.

По-късно в официална позиция от партията обявиха, че първа задача на предстоящите през другата седмица и започващи от 23-ти ноември коалиционни преговори, е уточняване на политики по сектори и създаване на начален документ като основа за бъдещо коалиционно споразумение:

"Никакви имена на министри, както и никакви предложения от различните коалиционни партньори не са постъпвали. Това ще стане едва след като бъдат създадени общите приоритети и политики по сектори. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за осъществяването на тези политики", заявиха днес от ПП по повод бъдещите имена и напомниха, че изискването за подкрепа на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на кадрите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо задължение на следващите министри.

"В оставащите дни до края на седмицата, ръководството на „Продължаваме Промяната“ е изцяло концентрирано върху втория тур на президентските избори, като разглеждаме победата на президента Радев като необходимо условие за по-нататъшните истински политически промени в страната. Днес Кирил Петков и Асен Василев придружават президента Радев при закриването на неговата кампания в Пловдив, а всички активисти и съмишленици на коалицията работят активно за тази победа", посочиха още от новата партията, която излезе от вота на 14 ноември за парламент като първа политическа сила.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Проучване: Исторически ниско доверие в служебното правителство на Главчев

Война срещу кадрите на ПП-ДБ: Лена Бориславова уличи "агент Петър" (ВИДЕО)

Новият депутат от ДПС положи клетва

ПП-ДБ внесоха отново правилата за новата КПКОНПИ (ВИДЕО)

Вътрешният министър отговори дали ще арестува Васил Терзиев заради движението по пътя

"Ще помагаме на Украйна": Атанас Запрянов не вижда проблем, че Радев няма да ходи в НАТО

Депутатите изслушват вътрешния министър по случая "Брендо"

Гюнер Тахир: Имам информация, че от днес охраната на Доган е свалена (ВИДЕО)

Ваня Григорова: Ако исках да съм патерица на ГЕРБ, щях да бъда в Народното събрание

Главчев: Не знам какво уплаши Радев, позицията е съобразена с решенията на парламента (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика