Живко Мартинов от ГЕРБ се отказа от имунитета си - заради 4 тона суджук

4090
Живко Мартинов от ГЕРБ се отказа от имунитета си - заради 4 тона суджук
Снимка: БГНЕС

Отказвам се от имунитета си доброволно. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Живко Мартинов във връзка с искания му имунитет от главния прокурор Сотир Цацаров, предаде „Фокус“.

„Има група хора, които от няколко месеца пишат жалби срещу мен“, каза Мартинов и добави, че това са хора от левия спектър. „Губят 11 години в Добрич и имат към мен неприязън и това е в основата“, каза той. Мартинов поясни, че към част от тези хора има завеждани дела. „Към кантората на Менко Менков работя срещу тях. Друга част от тях ми дължат наеми“, допълни Мартинов. Той уточни, че неразплатените суми са големи.

ДБГ: ГЕРБ и Патриотите да не пипат пенсионната система

 ГЕРБ и Обединени патриоти да не пипат пенсионната система „на тъмно“ без обществен дебат и консенсус. Призоваваме бъд...

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Обвиненията са 5 групи - принуда, изнудване, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта.

Всички тези обвинения ще бъдат повдигнати и предявени ако НС ми даде разрешение за образуване на наказателно преследване. На НС ако поиска, ще му бъде предоставена справката от ДАНС, ще му бъдат представени и всички материали от прокурорската проверка. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с искането за снемане имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, предаде БГНЕС. Главният прокурор обясни, че Мартинов е спекулирал с името на премиера Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг кайма и филе „Елена”. Месото така и не достигнало до премиера, а било складирано в помещение на самия Мартинов.

Цацаров разказа, че е имало сигнали срещу Мартинов и е била назначена проверка от прокурор на Софийска градска прокуратура. Има справка от ДАНС, в която пише, че са придобити данни за вероятни злоупотреби, извършени от народен представител. Веднага след запознаването със справката, министър-председателят я е изпратил на главния прокурор.

Причината да се докладва от премиера е фактът, че в някои от случаите депутатът е ползвал името на Борисов. На 19 юли наблюдаващият прокурор е отправил предложение до главния прокурор за снемане на имунитета на Мартинов.

Проф. Иво Христов: Всички във върхушката на ГЕРБ са с комунистическо минало

Победата на ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори е Пирова. Това каза социологът проф. Иво Христов, който беше избран за депутат от...

Припомняме: Днес главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител Живко Мартинов. От прокуратурата уточниха, че искането се основава на данни, събрани лично от прокурор от Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП и потвърдени от проверка, извършена от ДАНС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗАКОН И КРИМИ:

Обрат: Освободиха продуцента Нико Тупарев

"Никога не съм си назначавал охрана": Демерджиев обясни защо са го пазили

Докъде стигна разследването на убийството на Алексей Петров? Говори Калин Стоянов (ВИДЕО)

Барети пазели бивш вътрешен министър от граждани и полицаи (ВИДЕО)

Вътрешният министър: САЩ дават индикации, че Ружа Игнатова вероятно е жива (ВИДЕО)

Заради присвояване в особено големи размери: СГП поиска задържане под стража за Нико Тупарев

Стоянов: Брендо е влязъл у нас по времето на Бойко Рашков - вероятно с онзи незаконен самолет край Търговище

Евелин Банев - Брендо остава в ареста

Майка и дете са с опасност за живота след катастрофа край Монтана

Брендо се изправя пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com