Георги Георгиев: Бихте ли платили заплата на някого, който е свършил 4.6% от задачите си? (СНИМКИ)

4315
Георги Георгиев: Бихте ли платили заплата на някого, който е свършил 4.6% от задачите си? (СНИМКИ)
Снимка: parliament.bg

"Бихте ли платили заплата на някого, който доказано е свършил едва 4.6% от задачите си?"

Това пита депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев. В своя публикация в социалните мрежи той описва "жестоката цена на хаоса в държавата" и прилага данни.

"И сега, внимание! "Задачите" в примера са държавното управление на над 50 млрд. лв. напълно безвъзмездни и гарантирани средства от Европейския съюз. Тези пари трябва да бъдат инвестирани в българската икономика, за да създадем работни места, за строителство на пътища, училища, за развитие на различните региони и за нови превозни средства за градския транспорт? Днес в парламента изслушахме министъра на финансите. Казаното от нея накратко: България е изпуснала милиарди от европейските фондовете заради "Промяната". Инвестираните средства от еврофондовете в проекти България до 2021 г. при управлението на ГЕРБ - 95% от наличните средства, като част от проектите оставихме да бъдат довършени и отчетени след 2021 г.", разказва Георгиев

Още: "Никога не сме били по-близо": ПП-ДБ прогнозира въвеждане на еврото от 1 юли 2025 г. (ВИДЕО)

"Идва “Промяната” и тя е налице - от 2021 г. досега, при гарантирани над 50 млрд. лв. за България до 2027 г., успешно са разплатени едва 4,6%. Толкова - 4,6%, а сме в средата на програмния период, което означава, че ако няма скоро правителство, ще изгубим огромна част от тези безвъзмездни над 50 млрд. лв. Още по-лошо е изпълнението на Плана за възстановяване - от дължими на България 13,5 млрд. лв. “успешното" управление на ПП отчита "невероятните" 4,2% реално са получени от България. Няма как за оставащите година и половина да се навакса сериозно това безумие", пише още той.

Георгиев посочва и три конкретни примера за, по думите му, огромните щети върху българската икономика и инфраструктура:

"Искате ли да се возите в градски транспорт с нови автобуси, трамваи и тролеи? Дотук изразходваните по Оперативна програма "Транспорт" са "титаничните" 0,8% (нула и осем десети на сто). Искаме ли да развиваме равномерно различните региони на страната - как да стане, при положение, че дотук едва 2,8% са реално разплатените за регионите през управлението на "Промяната" за последните 3 години. Казваме, че хората са най-голямото богатство на икономиката ни - явно затова по ОП "Развитие на човешките ресурси" дотук България е разплатила 4,98% от полагащите ѝ се средства", пише Георгиев.

Той призовава никога повече да не се повтаря "подобно безобразие", а за целта има нужда от компетентно и отговорно държавно управление.

Още: Вицепремиерът пред депутатите: До края на годината ще изпълним критерия за ценова стабилност

Още: "Всякакви оправдания тук са нелепи": Георги Георгиев разкритикува Васил Терзиев за премахнати инвалидни паркоместа

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com