Катар ще инвестира

19528
Катар ще инвестира
Проектите в три насоки: туризъм, инфраструктура и земеделие

Катарската страна ще инвестира в България в три области – туризъм, инфраструктура и земеделие. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и катарския му колега шейх Хамад Бин Джасим Бин Джабр Ал-Тани. Българска правителствена делегация е на тридневно официално посещение в катарската столица Доха.

Преговорите, които проведохме, бяха много важни за развитието на бъдещите отношения между Катар и България”, каза след срещата катарският премиер и съобщи, че двамата правителствени ръководители са се договорили арабски компании да започнат инвестиции в страната ни още тази година.

Бойко търси инвеститори в Катар

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в емирство Катар, гр. Доха, от 13-ти до 15-ти март 2012 г. В рамки...

„Благодаря на катарското правителство за решението да инвестира у нас в условията на световна финансово-икономическа криза”, каза министър-председателят Бойко Борисов. Той съобщи, че по време на разговорите българската страна е предложила катарски инвестиции да се включат в няколко инфраструктурни проекта като възстановяването на летището в Балчик и по линия на публично–частното партньорство включването на катарски компании в изграждането на автомагистрала „Черно море”, между Бургас и Варна.

В хода на разговорите като възможности за навлизането на катарски инвестиции в България бяха очертани и области като земеделие, спа-туризъм и минерални извори.

”Във външен план също има разбирателство между България и Катар”, подчерта българският премиер и допълни, че двете страни имат съвместни позиции и желание за помощ на Сирийската държава за спирането на кръвопролитията там. „Не сме съгласни да се избиват хора и искаме, колкото се може по-бързо, това да бъде прекратено”, беше категоричен Борисов.

До 3-4 месеца се очаква катарският премиер да посети България и да се финализират решенията по обсъжданите днес инфраструктурни проекти, стана ясно още след срещата.

Емирът на Катар търси 600 дка край Черно море

Емирът на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани проявява интерес към терен на родното Черноморие. Той искал да купи около 600 дка земя, в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика