Защо кучето ви изгризва всичко, когато остане само вкъщи?

6794
Защо кучето ви изгризва всичко, когато остане само вкъщи?
Снимка: James Smith / Pixabay

Защо кучето дъвче неща?

Това е нормално за тяхната физиология

Да, и ще трябва да приемете този факт, да се надяваме, че когато сте решили да си вземете куче, сте знаели за това. Нормално е както кученцата, така и възрастните кучета да дъвчат и гризат предмети. Това е един от начините да опознае света наоколо. Малките кученца често облизват и хапят неща, за да видят от какво са направени.

Освен това за кученцето дъвченето на всичко, което дъвче, е начин за намаляване на сърбежа и болката, които неизбежно се появяват, когато на домашен любимец му никнат зъби. С напредване на възрастта кучетата дъвчат неща, за да почистят естествено зъбите си и да поддържат челюстите си здрави.

Кучето е стресирано

Самотата е изпитание за кучето, особено за младо. Ако кучето е стресирано, то или ще хленчи, ще вие ​​и ще лае (което очевидно няма да хареса на вашите съседи). Или ще направи локви и купчини по пода и килимите. Или - ще започне да гризе всичко. Кучето прави всичко това, за да се справя със стреса, доколкото може.

Домашният любимец е отегчен

Също е причина. От скука и не знае какво да прави. Кучетата, които не се разхождат достатъчно дълго, не са достатъчно обучени и с които не се играе, особено често стават разрушители. По принцип кучета, които изпитват липса на внимание от страна на стопаните си и липса на физическа активност.

Кучето се плаши

Понякога кучето може да се изплаши от някакъв силен звук отвън. Или от чакане и изведнъж изпада в тревожно състояние: дали стопанина му ще се върне у дома?

Проблеми с микрофлората

Зодията на кучето отговаря много точно на характера му

Все повече хора се интересуват от това какво предричат звездите за тях, но нещата не се свеждат само до човешката същност – зодия...

Често причините за навика да се дъвче всичко са чисто физиологични. Ако кученцето бъде отнето от майчината гърда рано и рязко, то може да развие проблеми с микрофлората. В този случай кученцето непрекъснато ще се стреми да гризе и дъвче негодни за консумация предмети, ще започне да се интересува от кошчето за боклук и изпражненията на други животни.

Дефицит на витамини в храната

Усещате, че храните кучето си по правилния начин. Всичко е чисто. И всичко е в рамките на предписаната възрастова норма. Но кучето не е робот. То може да не получава достатъчно от тази храна. Или храната, с която храните вашия домашен любимец, е бедна на витамини.

В такива случаи кучето започва да дъвче предмети, които миришат на храна, и дори ще се опита да гризе привидно напълно негодни за консумация неща (например да отлепи тапета и да облизва стените под тях)...

Кучето не е ограничено

5 причини защо трябва да имате куче

Кучето с радост ще ви посрещне на вратата, ще ви „изслуша“ търпеливо, ще ви даде щастие и... ще ви пази здрави. Четирикрак ...

Една от причините кучето да гризе всичко, е отпускането на стопаните. Куче от кученце му е позволено да обикаля из цялата къща, не знае къде му е мястото и не разбира какво е дисциплина и ограничения.

Ограничете движенията на кучето си

От малко учете домашния любимец на ограничения. Кучето трябва ясно да знае къде е неговият килим или диван и незабавно да отиде на мястото, веднага щом чуе командата.

Не е необходимо куче да броди из цялата къща и да има достъп до всички стаи. Особено когато отсъстваш за дълго време. Достатъчна е една стая, в която е желателно да се почисти колкото е възможно повече преди излизане.

Обучете домашния си любимец да стои сам

Защо кучетата имат навика да се взират през прозореца

Има кучета, които правят това по-често от други. Факт е обаче, че домашният ни любимец може да стои часове наред, втренчен в прозореца,...

Ясно е, че кучето трудно остава без човек. В крайна сметка човечеството култивира този вид животни от хиляди години като наши спътници, помощници, пазачи, въобще, най-близките до нас четириноги.

Но, повярвайте, можете да научите своя домашен любимец да понася спокойно самотата. Започнете, като му предлагате лакомства или играчка точно преди да си тръгнете.

Не наказвайте домашния си любимец

Ако дойдете и видите, че домашният любимец отново е сдъвкал всичко, не го наказвайте. Кучето вече е забравило какво е направило. И ако започнете да му се карате или още повече да го биете, то ще реши, че господарят понякога е неадекватен. А сега трябва просто да завърти опашка и да изчака внезапната буря да отшуми.

Можете да накажете животно само ако сте го хванали на мястото на престъплението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ако сложим гореща храна в хладилника - ето какво ще се случи

Знаете ли кое е най-студеното място в хладилника

Как кухненският фън шуй помога за привличането на богатство и късмет?

Какви грешки допускаме при съхранение на гъби в хладилник

Какво става с кръвната ви захар, когато ядете мед

Французойката никога не харчи пари за тези неща

5 финансови проблема, които могат да предизвикат конфликт във връзката

Каква трябва да е температурата в хладилника през горещите летни дни

Ако тези 5 предмета са в стаята ви, можете да забравите за секса завинаги

Какво е строго забранено да се прави според датата ви на раждане?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com