Ускорете ТАКА растежа на косата през зимата!

9725
Ускорете ТАКА растежа на косата през зимата!
Снимка: iStock/Guliver

Дългата коса е символ на естествената женска красота и привлекателност. Ето защо много от нежния пол търсят начини да ускорят растежа на косата.

Най-честите причини за загуба на коса

Не всички коси обаче растат с еднаква скорост. И дори при един човек косата расте с различни темпове: през деня косата расте по-бързо, отколкото през нощта. Също така расте по-бързо през лятото, отколкото през зимата. За да компенсираме това, трябва да използваме някой доказани методи.

Нарастването на косата се влияе от различни фактори: наследственост, пол, общо състояние на тялото, възраст, състояние на нервната система, хранене. Следователно, въпросът за стимулиране на растежа на косата трябва да се подходи цялостно.

Днес редакционната ни колегия на ще ви разкаже за ефективен начин, който ще помогне за ускоряване на растежа на косата 2 пъти. 

Какво трябва да ядете:

1. Бадеми

Този продукт държи рекорда по съдържание на биотин, който много жени приемат като добавки за красотата на къдриците. В състава си бадемите съдържат цял ??комплекс от витамини за растежа и здравето на косата .

Една чаша бадеми е 1/3 от дневната ви стойност за биотин. Опитните трихолози съветват да включите тези ядки в диетата си и резултатът ще бъде забележим след две седмици!

В допълнение, бадемите отдавна се използват успешно за приготвяне на масла, грижовна козметика и шампоани.

2. Жълт пипер

Натурални маски с джинджифил

Знаете ли, че тази пикантна и ароматна подправка от азиатската кухня е перфектен противоотрова срещу много домашни неразположения? Осве...

Много хора са свикнали да мислят, че портокалите съдържат най-много витамин С. Това мнение обаче е погрешно, защото жълтият пипер съдържа почти 6 пъти повече от него! А цветът на пипера е посочен тук по някаква причина, защото именно в жълто е най-много витамин С (341 милиграма на 100 г, а в червено само 63 мг), и то в правилната форма за усвояване. Това е много важно за растежа на косата!

3. Сьомга

Тази риба съдържа рекордно количество витамин Д, протеини и ненаситени мастни киселини. И тези вещества са приятели на красивата коса и здравия скалп. Така че, ако искате да имате дълга коса за кратко време, яжте сьомга поне веднъж седмично.

4. Семена

Кой знае, може би нашите баби са имали дебели плитки заради любовта им към така наречените слънчогледови семена? Но за да постигнете това което искате, не е нужно да усвоявате семената в килограми.

5-те най-добри натурални масла за косата

Живеем в епоха, в която отвсякъде ни засипват реклами на всевъзможни продукти за косата – балсами, маски, шампоани със специални ...

Само 10 семена на ден ще осигурят на тялото ви витамин Е, който насърчава притока на кръв към скалпа, подобрява обмена на енергия във фоликулите и насърчава рекорден растеж на косата.

5. Авокадо

Авокадото стимулира производството на колаген и еластин, подобрява здравето на скалпа и качеството на косата. Мастните киселини в авокадото стимулират активността на космените фоликули.

Как да се грижим за косата и кожата през студените дни

Както можете да видите, за да расте косата, имате нужда не само от външна грижа, но и от добро хранене. Просто включете в диетата си храни, които ускоряват растежа на косата и скоро ще видите, че косата ви е добавила сантиметри и дори е станала по-здрава!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 1 - 7 юли 2024

Виц на деня: Докторе

Виц за добро утро: Лекар към пациентка

Писмо от съдбата до теб...

Стихотворение на деня, 30 юни, от Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 30 юни 2024

Таро хороскоп за 30 юни 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 юни /валутен калкулатор/

Манифестиране: 4 знака, че вашето желание скоро ще се сбъдне

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 1 - 7 юли 2024
Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 1 - 7 юли 2024

Представяме ви най-късметлийския ден за всяка зодия за периода от 1 - 7 юли 2024. Овен - сряда, 3 юли В сряда звездите ви дават нов старт в живота....