Осем признака, че сте здрави, дори и да не мислите така

4123
Осем признака, че сте здрави, дори и да не мислите така
Снимка: iStock/Guliver

Според Световната здравна организация официалното определение за “здраве” е “състояние на пълно физическо, психическо и социално благополучие, а не просто отсъствие на болест или недъг”.
True Health Initiative е световно известна организация, която има алтернативен подход към здравните проблеми. Нейната основна цел е да намали напрежението около въпросите, свързани със здравето. Лекарите, които работят за True Health Initiative, смятат, че хората му обръщат прекалено много внимание, което води до появата на хипохондрия.

Ето 8 признака, които според Синтия Гайер, доктор диетолог, член на True Health Initiative, показват, че сте в добро здраве, дори и да не мислите така:

1. Храните се, само когато сте гладни и не прекалявате с храната.

Ако не се храните с досада и по задължение и не сте пристрастени към храната, вие сте в добро здраве. 

5 съвета за здравословна закуска

Здравословната закуска е още една причина да започнете деня си с усмивка. Тя не само повишава физическата активност, но и подобрява общ...

2. Диетата ви е здравословна.

Консумирате вкусна и разнообразна храна. Не се ограничавате само в ядене на пилешки гърди и зеленчуци, или обратно, не прекалявате със сладкиши или вредна храна. 

3. Ядете толкова колкото организмът ви иска.

Всеки човек има своите хранителни нужди. Няма единна формула във вселената, която може да изчисли точно колко калории ви трябват. Може да ядете много малко или много повече от другите хора и това да се счита за нормално. Най-важно е да слушате тялото си и да се опитвате да разберете какво иска. Ако може да го постигнете, поздравления!

Първите три точки от списъка може да се обединят в едно: храните се нормално, не ядете прекалено малко и не преяждате, приемате разнообразна храна и не сте обсебени от нея.

4. Може да изкачите високо стълбище, без да се задъхате.

8 сериозни заболявания, за които можем да разберем по ръцете си

Ръцете разкриват много за здравето ни. Вероятно не знаете, че дължината на пръстите, обемът на китката и дори силата на захвата могат д...

Това е важен индикатор, че тялото ви е в добра физическа форма. Нямате нужда от свръх енергия и сила или да тренирате редовно, за да изкачите едно стълбище. Ако не ви се струва, че умирате от умора, вие сте в добро здраве и може спокойно да извършвате ежедневните си ангажименти.

5. Изпитвате разнообразни емоции - от тъга до радостни вълнения.

Психологическото здраве не означава, че сте супер оптимисти 24/7. Нормално е, от време на време да се ядосвате, да се натъжавате, да се депресирате. Способността да изпитвате всички тези емоции е знак за добро психологическо здраве. Но трябва да знаете, че нито едно от тези емоционални състояния не е постоянно.

6. Може да станете сутрин рано без аларма.

Не става въпрос за дните, когато трябва да станете в 6 часа сутринта. Ако сте с гъвкаво работно време и може да си поспите, но ставате рано сами, имате здрав и пълноценен сън.

От коя храна се пълнее най-много?

Според резултатите от проучване хората са склонни да поръчват по-мазни и калорични храни през интернет, отколкото, ако се хранят навън,...

7. Не заспивате веднага.

Да, има дни, когато заспивате в момента, в който стигнете до леглото. Това е чудесно, само да не се случва всеки ден. Според специалистите от True Health Initiative нормалният период на заспиване е от 10 до 20 минути. Това трябва да е спокоен и бавен процес.

8. Имате достатъчно енергия за всичко, което правите.

Ако не ви се налага да оцелявате в кръга “сън-храна-работа-сън”, вие сте добре. Имате достатъчно енергия да вършите нещата, които обичате, да играете с детето, да се срещате с приятели или да прекарвате повече време с домашните си любимци. 

Формулата е много проста: ако се храните нормално, спите добре, движите се през деня, изпитвате емоции, имате енергия, вие сте здрави и може спокойно да изпълнявате ежедневните си задължения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Виц за добро утро: Голям семеен скандал

Стихотворение на деня, 28 юни, от Надежда Захариева

Кои напитки не трябва да се комбинират с кафе

Любовен съвет за всяка зодия за 28 юни 2024

Таро хороскоп за 28 юни 2024

Разтърсваща притча за любовта

Астролози: Това са най-щастливите дати през ЮЛИ месец

Защо трябва да миете лицето си с ябълков оцет

Безкабелни срещу прахосмукачки с кабел: Кое всъщност си струва да се купи

9 изненадващи храни, които трябва да се съхраняват в хладилник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Виц за добро утро: Голям семеен скандал
Виц за добро утро: Голям семеен скандал

Голям семеен скандал във Враца. - Тръгвам си, Киро! - На връщане земи леб! - Нема да се върнем! - Е па тогава ше ядем без леб! Вицове за Иванчо Вицове...