Какво наистина иска кучето ви от вас

2961
Какво наистина иска кучето ви от вас
Снимка: iStock

Потупване, разтриване и чесане по коремчето

Кучетата са любвеобилни създания, когато става въпрос за физическа обич, но има една точка, която е на границата: прегръдката. Това, че са обвити в топла прегръдка, всъщност ги кара да се чувстват тревожни, според едно проучване в Psychology Today. Въпреки че може да мислим, че е сладко и успокояващо, домашните любимци често се чувстват хванати и уплашени по време на прегръдки, особено когато хората дърпат домашни любимци в лицето си.

Защо котката ви спи във вас – ето какво иска

Вашите най-мръсни, миризливи, най-потни дрехи

Любимата миризма на вашето куче в целия свят сте... вие. И колкото повече миришете на тялото ви върху нещо, толкова по-добре – както се вижда от броя на случаите, когато кучетата неудобно са измъкнали мръсното бельо на собственика си. Кучетата имат много по-силни носове от нашите и за тях ризата, покрита с вашия аромат, е един от най-утешните предмети в света.

Собствени играчки

Точно както вие обичате нещата си, кучетата наистина обичат да имат неща, които принадлежат изключително и само на тях. Това включва техните купички за храна, кучешко легло и особено техните играчки. Какво ще кажете, когато вашите неща изведнъж станат техни неща? Когато куче дъвче обувката ви, може да се опитва да ви каже, че има нужда от повече играчки или внимание.

Предизвикателен пъзел за решаване

Когато обмисляте какви играчки да купите на вашето кученце, включете играчка-пъзел, която включва предизвикателство, последвано от награда. Кучетата отчаяно се нуждаят от умствена стимулация и ще действат, ако им е скучно. Как бихте се почувствали, ако трябваше да седите вкъщи по цял ден, без да правите нищо?

ЕТО защо кучето ви следва в банята

Вие седите на дивана и вашето куче е точно в краката ви. Отправяте ли се към кухнята? То се отправя към кухнята, което също не е изнена...

Без тоалети, моля

Много кучета мразят усещането да носят дрехи и наистина не се нуждаят от допълнително облекло за топлина. Единственото изключение: Използване на палто за кучета или специално одеяло, когато извеждате късокосмести или малки кучета на разходка навън, когато температурите паднат под нулата. Освен това, това ще ви помогне да спестите малко пари в дългосрочен план.

Приятна, спокойна дрямка на тихо място

Може да си мислите, че кучето ви може да спи навсякъде и по всяко време, но това не е точно така. И определено не им харесва да бъдат събуждани от деца или шумове. Всъщност, изплашването на кучето ви от дълбок сън може да го накара да стане агресивно.

Да бъдете техен безстрашен лидер

Как да накарате кучето си да СПРЕ да лае

Защо кучетата лаят? Лаят е начин кучето ви да ви каже нещо, или да ви алармира, ако вижда заплаха. Някои кучета са по-склонни да лаят ...

Повечето кучета не са родени лидери и не искат да отговарят за нищо, така че те очакват от вас да им дадете структурата, от която се нуждаят. Ако не успеете да бъдете лидер, като зададете график, предоставите последователни правила и дадете любяща обратна връзка, те ще се опитат да се намесят, което може да причини сериозни поведенчески проблеми.

Последователна, предвидима рутина

Кучетата ценят рутината и може да им е трудно да се приспособят към внезапни промени в графика, дори просто да преминават от делничен ден на уикенд. Това може да доведе до проблеми с поведението като дъвчене, лай, ровене или други разрушителни поведения. Опитайте се да се събудите, да ги извадите, да ги нахраните и да ги упражнявате по едно и също време всеки ден.

Кучетата, които се разбират с тези ЗОДИИ

Няма повече човешки целувки

Мислите ли, че кучето ви обича целувките ви, защото ви "целува" обратно? Оказва се, че когато кучето ви облизва лицето и шията ви в отговор на вашата целувка, те наистина ви молят да ги пуснете. Кучетата мразят да бъдат целувани. Това е много плашещо поведение, което кучето може да приеме и може да доведе до агресивно поведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ако сложим гореща храна в хладилника - ето какво ще се случи

Знаете ли кое е най-студеното място в хладилника

Как кухненският фън шуй помога за привличането на богатство и късмет?

Какви грешки допускаме при съхранение на гъби в хладилник

Какво става с кръвната ви захар, когато ядете мед

Французойката никога не харчи пари за тези неща

5 финансови проблема, които могат да предизвикат конфликт във връзката

Каква трябва да е температурата в хладилника през горещите летни дни

Ако тези 5 предмета са в стаята ви, можете да забравите за секса завинаги

Какво е строго забранено да се прави според датата ви на раждане?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com