Как да се грижим за кожата си през студените дни

961
Как да се грижим за кожата си през студените дни
Снимка: iStock/Guliver

Есента и зимата са тежки времена за нашето тяло. Повечето жени по това време се оплакват, че кожата им става суха и губи своята еластичност. Опитахте ли всичко и все още имате този проблем? Крайно време е да изпробвате някои нестандартни методи. Някои може да са шокиращи, но те работят!

Как да направите кожата отново стегната и гладка с обикновено мляко

Не мийте лицето си

Да, правилно сте прочели! Това не е наше изобретение, а съвет на специалисти. Дерматолозите обясняват: „Ако сте измили лицето си предната вечер, това е много добре. Друго измиване само ще го изсуши. На сутринта след ставане от сън е достатъчно да изплакнете лицето си със студена вода, за да го освежите. След това нанесете крем и грим.

Навлажнете носа си

Как да забавим "гравитацията"

До около 25-годишна възраст кожата не е обременена с възрастови промени: синтезът на колаген и еластин е на правилното ниво, мускулите ...

Известен собственик на СПА клиника и нас, ви съветва добре да навлажнете ноздрите си преди лягане. Продукти като вазелин са идеални за това. Измийте добре ноздрите си и няма да ви притеснява хрема през нощта. Не забравяйте, че издухването на носа през цялата нощ може да го зачерви и раздразни, а това да доведе до цялостно зачервяване на лицето ви през следващия ден. По-добре да се предотврати, отколкото да се лекува.

Вдигнете краката си!

Легнете на земята и повдигнете краката си в задната част на дивана или масичката за кафе. Лежете така за 5 до 10 минути. Това ще подобри кръвоснабдяването на лицето ви. Кожата ще стане подхранена и блестяща, смятат стилистите, които редовно правят това упражнение /но едва ли някой от тях ви го е казал досега, нали?/

Избягвайте алкохола

И не става въпрос за консумация на алкохолни напитки. Не забравяйте, че много лосиони за тяло съдържат алкохол, за да запазят аромата си. Такива препарати не са добър избор през зимата. Те могат да изсушат вече раздразнената кожа. През зимата се опитайте да използвате без аромат версии на любимите си лосиони за тяло. Проверете дали съставките не съдържат алкохол.

Как да направите кожата отново стегната и гладка с обикновено мляко

Можете да се отървете от бръчките и да стегнете кожата си с помощта на натурални продукти на млечна основа. Млякото е богат източник н...

Яжте много ядки

Специалисти по кожата, обясняват защо трябва да ядем тези видове закуски възможно най-често: „Ядките са с високо съдържание на здравословни мазнини, които помагат за овлажняване на кожата отвътре навън. Ако обаче сте алергични към тях, можете да посегнете към други продукти. Домашното извара и зехтинът също съдържат полезни мазнини и микроелементи.

Как да се грижим за кожата през зимата

Отидете на дерматолог

Имате ли кожни проблеми? Или може би искате да премахнете ненужното окосмяване с лазер или да изрежете опасни бенки? Най-доброто време за тези процедури е сега, през студените месеци. По това време на годината кожата е с по-малко тен и понася по-добре всички процедури. Освен това се лекува по-бързо, защото не е изложена на силното слънце, както през лятото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 юни /валутен калкулатор/

4 знака, че Вселената иска да продължите напред разделени

Топ 5 летни заместители на кафето

Как да разберем дали партньорът ни е предопределен от съдбата?

Ретрограден Нептун от 2 юли: Всичко скрито зад кулисите излиза наяве!

Баба Ванга: Не се спирайте по улицата да четете некролози

Не можете да отслабнете? Учените откриха генетична причина

7 предполагаеми признака, че срещу вас стои психопат

Как се приготвя традиционният турски чай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com