За да има кабинет, трябва да има тройна коалиция

6237
За да има кабинет, трябва да има тройна коалиция

За да има кабинет, трябва да има тройна коалиция. Това каза математикът проф. Михаил Константинов, член на борда на директорите на „Информационно обслужване”, предаде Фокус.

„Както и да го въртите и да го сучете, ако ГЕРБ откажат да подкрепят този кабинет, което е напълно възможно, тогава трябва задължително тройна коалиция. Няма откъде да вземете необходимите гласове”, каза проф. Константинов. Най-малкото, за да започне едно редовно заседание на парламента, трябва да се регистрират 121 депутати, допълни той. По негови думи, ако 120 народни представители твърдо си подкрепят правителството, няма кой да го свали от власт. „Вотът на недоверие изисква повече от половината да гласуват, а това означава да се получи пропукване в двете основни партии, които са в основата на тройната коалиция, а именно БСП и ДПС, защото те имат 120 народни представители”, посочи той.

Скандалът с подслушването е сценарий

Любен Дилов-син разви тезата, че скандалът с подслушването е един сценарий, който ще окаже влияние върху твърдия електорат. "Партиите...

По негови думи, тези сметки – 120, 121 са доста забавни и наистина показват, че има тройна коалиция. „Оттам нататък управляващите трябва да се съобразяват с народа, защото ако народът тръгне, няма да ги оправят никакви мнозинства”, каза още Константинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Цитати