Български производител с 40% ръст в мрежата на Lidl за последните три месеца

8673
Български производител с 40% ръст в мрежата на Lidl за последните три месеца
Снимка: Lidl

Специално за предстоящите празниците Лидл България стартира акция с 25% отстъпка на избрани продукти „Родна стряха“. Сред тях са традиционни артикули като суровосушени колбаси, биволско кисело мляко, сирене от краве и биволско мляко и др.

„Родна стряха“ е продуктова линия с висококачествени продукти на български производители, която включва 82 продукта на 32 български производители.

Семейство от Дупница са новите посланици на Lidl

Фамилия Каимски от Дупница са второто семейство от кампанията на Lidl „Верига от любими продукти на нашето семейство", която пред...

Един от доставчиците на млечни продукти за линията „Родна стряха“, чиито продукти са част и от актуалната промоция, е българският производител „Млечни продукти“ ООД. Освен продукти „Родна стряха”, компанията произвежда артикули и за собствената марка на Lidl Pilos. Само за първите 3 месеца на 2020 г. „Млечни продукти“ ООД е реализирала близо 40% ръст на оборота, спрямо същия период на миналата.

Благодарение на нашето успешно партньорство успяваме да правим нови инвестиции в производството и да поддържаме изключително високо ниво на качество на всички наши продукти“, споделя Боряна Златанова, заместник-управител, Млечни продукти ООД. Тя допълва още, че благодарение на Lidl достигат и до чужди пазари. Сред добрите примери са продуктите на база биволско мляко – сирене, кашкавал и кисело мляко, които се радват на голям успех и постоянно участват в тематичните седмици на Lidl в държави като Германия, Гърция, Румъния, Унгария и други.

Част от продуктова линия „Родна стряха“ е и селекцията „От собствената ферма“ в млечния и месния асортимент, произведени със суровини на самия производител. Това насърчава производството на висококачествени местни суровини, а възможността за по-добър контрол на целия процес – от суровините до готовия продукт – е предпоставка за още по-високо качество.

Благодарение на успешното си партньорство с българските производители Лидл България успява да предложи на своите потребители богат избор от качествени български продукти с оптимално съотношение качество-цена. При влизането си на българския пазар през 2010 г. Лидл България работи с 85 български доставчика, с част които продължава партньорството си и до днес. Към момента българските партньори на веригата са над 200 и преобладават в основните продуктови групи: хляб, прясно месо и колбаси, млечни продукти, плодове и зеленчуци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com