Морското училище в Бургас закупува модерен морски симулатор

1441
Морското училище в Бургас закупува модерен морски симулатор
Снимка: Община Бургас

Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" подписа договор с компания VSTEP BV(“VSTEP”), Холандия представляван от г-н Фабиан ван ден Берг за закупуване и доставка на NAUTIS Desktop морски симулатор в изпълнение на проект по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, модул „Модернизиране на системата професионалното образование”.

Основната цел на настоящият проект е обновяване и модернизиране на материално-техническата база, както и доставка на оборудване, необходимо за качественото провеждане на професионалното обучение и образование в гимназията. За целта се предвижда създаване на съвременно обзаведен кабинет „МОСТИК“, чрез извършване на ремонтни дейности и закупуване на модерно технологично радио-навигационно оборудване, отговарящо на изискванията на Международната Морска Организация /IMO/.

Целта на ПГМКР „Свети Никола“ Бургас е да обучи и подготви компетентни и квалифицирани кадри, които да отговарят на съвременните изискванията на морската индустрия в регионален и световен мащаб.

Към настоящия момент изучаваните специалности в гимназията са: „Корабоплаване – морско“, „Корабни машини и механизми“ и „Митническа и данъчна администрация“. Завършилите ПГМКР „Свети Никола“ започвайки трудовата си дейност като „Рулеви“ и „Мотористи“ имат възможност за достигане на по-висока квалификация чрез натрупване на стаж и успешно положени изпити в съответните центрове за следдипломна квалификация.

През настоящата 2021/2022 учебна година, затвърждавайки своето постоянно развитие, гимназията открива и нова специалност – „Експлоатация на пристанищата и флота“, професия „Организатор по експлоатация на пристанищата и флота“ от професионално направление „Транспортни услуги”. Новата специалност ще предоставя професионално образование с придобиване на трета степен на професионална квалификация с интензивно изучаване на Английски език.

Гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас призова да се дават идеи за изпълнение на плана за интегрирано развитие

Кметът на Бургас похвали двама първокласници (СНИМКА)

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

125 електрически велосипеда скоро ще са на разположение на бургазлии

Бургас отбеляза Деня на Тракия

Община Бургас изгражда нов дом за възрастни хора в парк "Минерални бани"

Община Бургас изгражда нова спортна зала

Бургас ще посрещне учени от цял свят на симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас започва профилактична дезинфекция на паркове, градини и площадки

Бургас отбеляза Благовещение и 90 г. от рождението на Христо Фотев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас