Николай Радулов: Отвлекли са Лара, за да мълчи баща й

4550
Николай Радулов: Отвлекли са Лара, за да мълчи баща й

Почеркът на похитителите, отвлекли преди 5 дни дъщерята на Евелин Банев-Брендо, определено не е същият като този при предходните отвличания, извършени от групата на „Наглите”. Затова и причината за случилото се по всяка вероятност не е искане на откуп. Това каза Николай Радулов, бивш секретар на МВР пред БТВ.

 „Отвличанията на „Наглите” започваха тихо, стремежът беше да не се забележи, че има отвлечени, за да може да се иска тихомълком подкуп от роднините. Сегашният случай е много драстичен, така не се действа като се иска откуп, защото извършителите попадат веднага под лупата на МВР. Нетипичното е стрелбата, наглото отвличане посред бял ден - в близост до охраняван национален обект, пред къща с няколко камери, както и сред къщи все на богати хора, всяка от които има охрана”, обясни Радулов.

Той допълни, че при похищения с финансова цел е нормално искането на похитителите да се предяви до две денонощия. В случая е минало доста време, което също говори, че по-скоро целта е Брендо да бъде притиснат по някакъв начин, изтъква експертът.

„Не казвам да не се мисли в посока искане на пари, но има и други варианти. Все пак дейността на Брендо е обширна – трафик на наркотици, пране на пари... Има и друго, което остава в страни – той през последните години посредничи при изкупуване на големи комплекси по Слънчев бряг от името на руски групировки и олигарси. Затова смятам, че той или дължи на някой пари, или се опасяват, че ще заговори по някои от темите, по които би могъл да заговори и затова искат да го притиснат”, каза още Николай Радулов.

Вчера стана ясно, че известният на широката общественост като "крал на кокаина" Евелин Банев-Брендо е отказал да даде каквито и да е показания пред съда в Милано.

Банев се яви на редовно заседание в италианския съд по процеса "Кокаинови крале". По него са подсъдими 13 души, петима от които българи, включително Банев, шестима италианци, един словенец и един румънец. По искане на подсъдимите процесът се води при закрити врата и не бяха допуснати близки и журналисти, а само адвокати и преводачи. Обсъдени са били технически проблеми, като е уважено искането на защитата на следващите заседания, които са през април, да бъдат представени нови документи от България. Присъдата се очаква в края на следващия месец.

Заседанието в Милано започна по-късно от предвиденото, като не стана ясно каква е точната причина за това - най-вероятно липсата на преводач на български. Никой не знае какъв е мотивът на Евелин Банев да поиска да бъде съден по бързата процедура и при закрити врати. Юристите обясняват, че обикновено целта е да се намали наказанието за извършеното престъпление с около една трета. За престъплението, което му се вменява, Брендо може да получи до 30 години лишаване от свобода, но след като е предпочел бързата процедура, до два месеца той може да получи 17-18 години, поясни кореспондентът на в. "Монитор" в Рим Румен Михайлов.

Брендо отказа да промълви и дума пред съда в Милано

Известният на широката общественост като "крал на кокаина" Евелин Банев-Брендо отказа да даде каквито и да е показания пред съда в Мила...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com