Арабската коалиция нанесе ответен удар по Йемен

1593
Арабската коалиция нанесе ответен удар по Йемен
Снимка: Getty Images/Guliver

Военновъздушните сили на коалицията от арабски страни начело със Саудитска Арабия нанесе ответен удар по цели в столицата на Йемен Сана. По-рано от територията на Йемен бе изстреляна балистична ракета по Рияд.

По-рано Рияд съобщи, че саудитските сили за противовъздушна отбрана прехванаха балистична ракета, изстреляна от територията на Йемен към столицата на Саудитска Арабия Рияд. Ракетата е изстреляна от хуситите (от движението "Ансар Аллах"), съобщи по-рано телевизия "Скай нюз Арабия".

ООН праща в Йемен експерти, разследващи военни престъпления

Съветът за човешки права на ООН се съгласи да изпрати разследващи за военни престъпления в Йемен, въпреки съпротивата от страна на Сауд...

Ракетата, насочена към летището в Рияд, е била свалена успешно. Инцидентът не се е отразил на работата на главното летище на кралството и самолетите излитат и кацат по разписание.

В Йемен от август 2014 година продължава конфликтът между правителствените сили и бойците хусити (привърженици на движението "Ансар Аллах"). В най-активната фаза той встъпи през март 2015 година с с нахлуването на коалиция, оглавявана от Саудитска Арабия. По данни на йеменския Център за права и развитие, от есента на 2015 година в страната са убити над 10 хиляди мирни жители, включително почти 2,4 хиляди деца и около 2 хиляди жени. През същия период са ранени 18,5 хиляди йеменци.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com