Новините: Най-важното за деня, 01 юни

6718
Новините: Най-важното за деня, 01 юни
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

Редакцията на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 01 юни.

ЦВЕТАНОВ: АКО ИМАХ КОМПРОМАТ СРЕЩУ БОРИСОВ НЯМАШЕ ЛИ ДА ГО ПУСНА ИЗ ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО

"Смятам че никога не трябва да говориш негативно, когато ти си работил с някога 18 г., но в един момент се разделите. Това е типично за българина - когато настъпва раздялата да започне да се изказва с негативизъм", заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ в оставка - Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че решението за напускането му е лично негово. По темата Цветанов и председателят на партията - Бойко Борисов са провели 3-часов разговор, в който са запазили добрия тон.

ЩЕ ОСТАНАТ ЛИ НА РАБОТА ТРИМА РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИСТИ ОТ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Трима разследващи журналисти от Нова телевизия са поставени пред избор от новото ръководство на медията. Това са Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов. В петък тримата са били извикани на разговор, на който са им предложили смяна на трудовите взаимоотношения. Това по същество означава, че се прекратяват трудовите им договори с предложение да започнат да работят на свободна практика. Иначе казано - да произвеждат продукция, която после да предлагат на телевизията.

МЪЖ ОТКРИ СТРЕЛБА В ОБЩИНАТА ВЪВ ВИРДЖИНИЯ, ИМА ЖЕРТВИ

12 души загинаха при стрелба в градчето Вирджиния Бийч, в щата Вирджиния, в източната част на САЩ. Първоначално, жертвите бяха 11, но един от простреляните е починал на път за болницата. Други шестима пострадали са хоспитализирани с наранявания.

ЕКСПЛОЗИЯ ИЗБУХНА В ЗАВОД ЗА ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА В РУСИЯ

19 души пострадаха при експлозии в завод за взривни вещества в град Дзержинск, област Нижни Новгород, Русия. Територията на централата е отцепена, а персоналът е евакуиран. "Според предварителната информация няма жертви. Екипните бригади на министерството на извънредните ситуации сега работят при извънредно положение", твърдят от завод "Кристал".

РАСТЕ БРОЯТ НА ПОСТРАДАЛИТЕ ПРИ ВЗРИВА В РУСИЯ, ЧЕТИРИМА СА ТЕЖКО РАНЕНИ

Броят на пострадалите при експлозията в завод „Кристал” в Дзержинск, област Нижни Новгород се е увеличил до 38 души. Според Министерството на извънредните ситуации състоянието на четирима души се оценява като тежко. Състоянието на 25 от пострадалите се оценява като "умерена тежест", а други девет са с леки наранявания. Няма загинали при инцидента.

ГРУЕВСКИ ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО ДЕПУТАТ, НАПРАВИ ГО ЧРЕЗ FACEBOOK

Бившият министър-председател и настоящ македонски депутат Никола Груевски подаде оставка като народен представител, информира. Припомняме, че той в момента се укрива в Унгария, като избяга от страната през месец ноември 2018 г., само няколко дни преди да влезе в ареста за излежаване на ефективна 2-годишна присъда.

НОВИЯТ БЮДЖЕТ НА НОВА ЗЕЛАНДИЯ СЕ ГРИЖИ ЗА БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА ХОРАТА

Новозеландското правителство предприе нов нестандартен ход, изготвяйки национален бюджет, чиито разходи се диктуват от това, което най-добре насърчава „благосъстоянието“ на гражданите. Кабинетът на Джасинда Ардърн пренебрегва традиционни цели като производителността и икономическия растеж и вместо това се фокусира върху обществени и културни връзки и справедливост в благосъстоянието на поколенията.

РОДНАТА МИЛИЦИЯ НИ ВЗРИВЯВА ДЕЦАТА

Три деца бяха ранени при демонстративно взривяване на граната в Силистра. Взривът е бил част от организирана от местната полиция демонстрация как се залавя престъпник. За щастие децата не са ранени тежко и няма опасност за живота им, но най-тежко пострадалото дете – момиченце, е с 10-20% изгаряния. Коментар на редактора: За да ви стане още по-тъпо, да уточня, че тази демонстрация е била подаръкът на местната полиция за Деня на детето!

ДЕФЕКТНА ГРАНАТА Е ВЪЗМОЖНА ПРИЧИНА ЗА ИНЦИДЕНТА В СИЛИСТРА

От 3 г. до 10 г. затвор заплашват отговорните за инцидента по време на полицейска демонстрация в Силистра, при която три малки деца бяха ранени, вследствие на взрив от граната. Припомняме, че учебна шокова светлинно-звукова граната докара изгаряния на две момчета и едно момиче, при демонстративното й взривяване. Те наблюдавали униформените от разстояние около 50 метра. 6-годишното момиче беше оперирано в Русе заради нараняванията си. Тя е с 8% изгаряния. По последна информация момчетата са изписани за домашно лечение, а другото дете остава в болницата засега.

БИВШ АС НА СЕВИЛЯ АРСЕНАЛ И РЕАЛ МАДРИД ЗАГИНА В КАТАСТРОФА

В деня на финала на Шампионска лига от Испания долетя и ужасна новина. Бившата звезда на Севиля, Арсенал и Реал Мадрид Хосе Антонио Рейес е загинал в катастрофа в събота, потвърдиха от родния му клуб. Едва на 35-годишна възраст все още действащия футболист е бил участник в пътно транспортно произшествие и заради тежките травми не е имало как да бъде спасен.

БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА С ПОБЕДА НАД КАНАДА ВЪВ ВОЛЕЙБОЛНАТА ЛИГА НА НАЦИИТЕ

Националният отбор на България по волейбол стартира тазгодишното си участие в турнира Лига на нациите със страхотна победа. Силвано Пранди дебютира повторно начело на "лъвовете" при успеха с 3:1 (25:20, 26:24, 19:25, 25:17) над Канада. Това бе първи мач за двата тима от Група 2, като мачовете през този уикенд се играят в Мендоса, Аржентина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

24 май ще бъде Ден на България във Ванкувър, провинция Британска Колумбия

Коментар №3 на седмицата: Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Коментар №2 на седмицата: Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Коментар №1 на седмицата: Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com